Parna pečica poskrbi, da se vitamini v njej ohranijo

Parna pečica
Moderna parna pečica ne sme manjkati v nobeni moderni kuhinji. Ta praktični gospodinjski aparat namreč s svojim nežnim načinom priprave ne poskrbi le za več vitaminov in mineralov v hrani, temveč vam v kuhinji pomaga prihraniti tudi čas.

Parne pečice sicer s seboj prinašajo kar štiri velike prednosti.
Preskoči odsek
Parne pečice prihranijo čas

S parnimi pečicami prihranimo čas

Kuhanje, medtem ko hkrati opravljate tudi druge vsakodnevne naloge? S parno pečico je to mogoče! Ko v omenjeni kuhinjski aparat enkrat položite posamezne sestavine, se lahko udobno namestite ali pa greste po opravkih. Moderna električna naprava bo namreč medtem kuhala namesto vas.

Ne bo vam več treba mešati ali obračati sestavin, saj se bo toplota znotraj parne pečice razporedila kar sama. Ker parna pečica poskrbi za ohranjanje toplote, pa bo tudi po koncu kuhanja temperatura v njej idealna.
Parne pečice kuhajo na zdrav način

Parne pečice kuhajo na zdrav način

Vitamini, minerali, proteini in arome se zaradi nežne obdelave v parni pečici bolje ohranijo, jedi iz te inovativne kuhinjske naprave so tako še posebej zdrave. Poleg tega se lahko pri kuhanju s parno pečico mirno odpoveste olju in maščobi, kar je odlična novica za vse tiste, ki ne želite zaužiti preveč kalorij.

Vse te lastnosti delajo parno pečico za izredno zdrav električni kuhinjski aparat. Dodatna prednost parne pečice pa je, da je odlična tudi za pogrevanje jedi in tako bolj zdrava alternativa mikrovalovni pečici.
Parne pečice kuhajo boljšega okusa

V sopari kuhane jedi so preprosto boljšega okusa

V vroči pari parne pečice, pripravljene jedi niso le resnično zdrave, temveč so preprosto dobrega okusa. Meso je nežno in sočno, zelenjava pa ohrani svoj okus, ker se arome med kuhanjem ne razgubijo v vodi.
Parne pečice so resnično vsestranske

Parne pečice so resnično vsestranske

Osnovno pravilo te priljubljene električne kuhinjske naprave je: Vse, kar se kuha, se lahko pripravi tudi v parni pečici. Ni važno, ali vkuhavate svojo najljubšo marmelado, pripravljate praznično pečenko ali želite le pogreti včerajšnji obrok – energijsko učinkovita parna pečica vedno poskrbi za idealen končni rezultat.
Nasvet svetovalca
Nastavite pravi čas kuhanja
Pazite, da za kuhanje v parni pečici nastavite pravi čas kuhanja. Glede na želeno stopnjo trdote zelenjave, kot sta korenček ali bučke, priporočamo, da priprava traja 3–8 minut pri 100 °C. Tako bo zelenjava ostala hrustljava in ohranila vitamine.

O prednostih parne pečice se prepričajte v Lesnini

Obiščite nas v prodajnem centru v svoji bližini in poiščite idealen vgradni aparat za svojo kuhinjo. Njegovo vgradnjo pa enostavno prepustite Lesnininim profesionalnim monterjem.