RIESS: Avstrijska znamka s tradicijo
»Naša filozofija temelji na ekološki viziji, trajnostnem delovanju in družbeni odgovornosti.«
Stopite v svet kuhanja z blagovno znamko RIESS, kjer se prepletata stoletna tradicija in odgovornost, da vam ponudijo najboljše za vašo kuhinjo. Natančno oblikovana emajlirana posoda je plod več kot stoletja ljubezni do ročne obrti, trajnosti in strasti do zdravega načina kuhanja. Vsak kos posode je zgodba, ki se prenaša iz generacije v generacijo, ponuja naravne materiale in z inovativno tehnologijo omogoča, da vsako kuhanje postane posebno doživetje.
RIESS je danes edini proizvajalec emajlirane posode v Avstriji, ki svojo proizvodnjo napaja z lastno hidroelektrarno in deluje v duhu proizvodnje na CO₂ nevtralen način. Njihovi izdelki so pristen odsev družinske dediščine, zasidrane v osrčju Mostviertela.
Ste vedeli, da lahko izbira posode vpliva na vaše zdravje? Z RIESS ste lahko brez skrbi!
V 19. stoletju je bilo kuhanje polno nevarnosti – lonci in ponve so pri segrevanju sproščali škodljive snovi, ki so prehajale v naša živila, zato sta brata Riess leta 1922 začela izdelovati t. i. »zdravo posodo« iz emajla, ki je zagotavljala varno kuhanje brez zdravju škodljivih snovi.
Danes, več kot 100 let kasneje, mnogi kuhinjski pripomočki še vedno predstavljajo potencialni vir škodljivih kemikalij. RIESS vam zagotavlja, da so njihovi emajlirani izdelki popolnoma varni za uporabo!
Kuhajte brez skrbi – z RIESS posodo postavljate svoje zdravje in varnost na prvo mesto!
10 razlogov, zakaj izbrati RIESS:
- Proizvedeno v Avstriji v duhu proizvodnje na CO₂ nevtralen način.
- Primeren za indukcijo in vse vrste kuhalnih plošč.
- Odporen na praske in rezanje.
- Enostaven za čiščenje z antibakterijsko zasnovo.
- Bolj zdravo in energetsko varčno kuhanje.
- Emajlirana površina, odporna na temperature do 450°C.
- Izjemna vzdržljivost ob pravilnem ravnanju in negi.
- Široka izbira barv in dizajnov.
- Reciklira se kot kovinski odpadek.
Lonci in posode za kuhanje
Emajlirani lonci in posode vas bodo vodili skozi brezskrbno pripravo bogatih juh, kremastih omak ali okusnih enolončnic. Okusi bodo segreli srce in dušo celotne družine, pripovedovali zgodbe o domačnosti ter vas popeljali v svet preprostih užitkov.
Ponve za kuhanje in cvrtje
Naj vas ponve popeljejo na potovanje skozi hrustljavo zlato skorjo in sočno notranjost izbranih mesnih in zelenjavnih jedi, ki vam odpirajo vrata sveta nepozabnih okusov in užitkov.
Pekači
Vaša skrivna sestavina za popolno zapečen kruh, zlatorjave piškote in druge slastne dobrote, katerih vonj bo preplavil vsak kotiček vaše kuhinje in v vsakem grižljaju obudil spomine na domačnost in toplino.
Cedila, zajemalke in penovke
Da bo kuhanje še bolj praktično, smo za vas pripravili izbor visokokakovostnih kuhinjskih pripomočkov, ki vam bodo priskočili na pomoč in poenostavili pripravo vaših najljubših jedi.
Retro dizajn, ki ne gre nikoli iz mode tudi v spletni Lesnini
Z emajlirano posodo lahko ustvarjate vse – od vsakodnevnih jedi za družino do posebnih jedi, ki jih boste postregli ob posebnih priložnostih. Prepoznavna kakovost, združena z barvitimi odtenki in klasičnim dizajnom, bo vašo kuhinjo obogatila z retro šarmom, ki ne izstopa le zaradi čudovitega dizajna, ampak tudi trajne uporabnosti.
Še nekaj napotkov za pravilno uporabo emajlirane posode RIESS …
Pred prvo uporabo …
- Odstranite nalepko in prelijte posodo z mešanico vode in kisa. Pustite, da deluje nekaj minut.
- Pomembno: Pred uporabo preberite navodila za uporabo posode in štedilnika, da se izognete morebitnim napakam pri uporabi.
Stalna uporaba:
- Posode ne pregrevajte. Optimalna temperatura za kuhanje je 220 °C. Začnite s kuhanjem na nizki temperaturi in jo postopoma povečujte.
- Nikoli ne segrevajte praznih loncev ali ponev. Pregrevanje lahko povzroči deformacijo dna ali poškodbe kuhalne plošče.
- Emajl je odporen na praske in ureznine, zato lahko uporabljate nože, vilice in kuhinjske pripomočke brez skrbi, da bi poškodovali notranjost.
- Udarci ob trda tla ali močno trkanje s kovinskimi pripomočki lahko povzročijo poškodbe posode.
- Po kuhanju pustite, da se emajlirana posoda ohladi preden jo očistite. Nato jo napolnite s toplo vodo in očistite. Toplotni šok lahko povzroči razpoke.