Paketna pošiljka 3,85 € Pošiljka na paleti 35 € Plačilne kartice PayPal Osebni prevzem 30-dnevno vračilo za kartičarje CERTIFIED SHOP®

Varnost in zasebnost

POLITIKA ZASEBNOSTI

V podjetju LES-MMS, trgovska družba, d. o. o. cenimo zaupnost osebnih podatkov svojih strank, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in odgovorno ter skladno z določili Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in Zakona o varstvu osebnih podatkov. 

S to politiko zasebnosti vam želimo podati vse informacije, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da imate v zvezi z obdelavo podatkov kakšno vprašanje, nam ga lahko posredujete na sedež družbe ali na elektronski naslov zasebnost@xxxlesnina.si.

1.) Upravljavec osebnih podatkov

Skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov je upravljavec vaših osebnih podatkov podjetje LES-MMS, trgovska družba, d.o.o., Cesta na Bokalce 40, 1000 Ljubljana.

2.) Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

3.) Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo le, če imamo za to ustrezno pravno podlago:

  • če ste za obdelavo podatkov podali soglasje,
  • če je obdelava podatkov potrebna za izvedbo pogajanj za sklenitev pogodbe,
  • če je obdelava podatkov potrebna za izvrševanje pogodbe,
  • če tako določa zakon,
  • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.
  1. Soglasje posameznika
    Če za obdelavo vaših podatkov nimamo druge ustrezne pravne podlage, moramo pred obdelavo podatkov za vsak posamezen namen pridobiti vaše soglasje. Posredovanje vaših podatkov je v tem primeru prostovoljno, ni povezano s sklenitvijo kakšnega posla, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to za vas imelo negativne posledice. Tako npr. na podlagi soglasja vaše osebne podatke obdelujemo za obveščanje o ugodnostih, pošiljanje e-kataloga, izvedba nagradnih iger in druge namene, za katere ste nam podali izrecno soglasje.
  2. Izvajanje pogodbe
    V primeru, ko se pri nas naročite na katero izmed naših storitev ali ko pri nas opravite nakup, je posredovanje vaših podatkov pogodbena obveznost, saj brez posredovanih podatkov ne moremo izpolniti pravic in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja. Podatke v tem primeru obdelujemo le za namen izvajanja pogodbe (npr. dostava blaga, izvedba naročila, komunikacija, povezana z nakupom, izpolnjevanje obveznosti iz splošnih pogojev XXXL kartice).
  3. Izpolnjevanje zakonskih obveznosti
    V določenih primerih se vaši podatki obdelujejo, ker je to naša zakonska obveznost (npr. obvezna hramba računov).
  4. Zakonit interes upravljavca
    Osebni podatki se lahko obdelujejo tudi v primeru izkazanega zakonitega interesa upravljavca, vendar pod pogojem, da nad interesi upravljavca ne prevladajo vaši interesi ter vaše temeljne pravice in svoboščine. Na podlagi zakonitega interesa tako obdelujemo vaše podatke za naslednje namene:
    • razvoj in izboljšanje naših storitev,
    • tehnično vzdrževanje spletnih strani,
    • varovanje in zagotavljanje varnosti našega informacijskega sistema, zaupnih informacij, varnosti zaposlenih in premoženja družbe,
    • preprečevanje goljufij in morebitnih kaznivih dejanj,
    • reševanje morebitnih sporov in pritožn ter varovanja pravnih zahtevkov.

    Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa obdelujemo v okviru vaših upravičenih pričakovanj, ki jih imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

4. ) Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

Pri obdelavi osebnih podatkov sledimo načelu sorazmernosti, kar pomeni, da o vas zbiramo samo tiste osebne podatke, ki jih potrebujemo za dosego namena, ki ga z obdelavo zasledujemo. V nadaljevanju si preberite, v katerih primerih obdelujemo vaše osebne podatke, katere podatke ter za katere namene.

  1. Ob obisku spletne strani
    Ob obisku naše spletne strani se o vas obdelujejo nekateri vaši osebni podatki preko piškotkov (IP, naslov, nastavitve brskalnika, vsebine, do katerih dostopate na spletni strani, datum dostopa, trajanje obiska, informacije o vrsti brskalnika in uporabljeni različici, uporabnikovem operacijskem sistemu).
    Podatki se obdelujejo za naslednje namene: 
    • nujno delovanje spletne strani,
    • zagotavljanje delovanja funkcij spletnega mesta,
    • izboljšanje uporabniške izkušnje,
    • prikazovanje oglasov, ki so za vas primerni in zanimivi.

    Podatki, ki jih v te namene obdelujemo, se obdelujejo na podlagi našega zakonitega interesa ali vašega soglasja, če ga podate. Nastavitev piškotkov lahko ob vsakem obisku spremenite na tej povezavi, kjer si lahko ogledate tudi roke hrambe posameznih piškotkov.
  2. Ob registraciji na spletno stran

    Registracija na našo spletno stran je prostovoljna. Če se registrirate, o vas obdelujemo podatke, ki nam jih posredujete za potrebe registracije (obvezni podatki): elektronska pošta in geslo ali št. XXXL kartice in priimek.

    Po registraciji lahko v svoj XXXL račun vpisujete še naslednje podatke: naziv, ime, priimek, ulica, hišna številka, nadstropje, dodatni naslov, telefonska številka, faks, e-naslov, datum rojstva ter podatki o XXXL kartici. V primeru, da v računu shranite navedene podatke, se ti podatki ob nakupu samodejno uporabijo za dokončanje spletnega nakupa. Podatke lahko v svojem računu sami spreminjate in urejate.

    Ob registraciji o vas obdelujemo še podatke o datumu registracije ter datumu zadnjega obiska.

    Podatki se obdelujejo le za namen vodenja vašega uporabniškega računa ter omogočanja dostopa do podatkov o vaših preteklih nakupih in stanju na XXXL kartici.

  3. Ob spletnem nakupu

    Ob spletnem nakupu se vaši podatki obdelujejo na podlagi pogodbe (6/1(b) GDPR), posredovanje podatkov pa je pogodbena obveznost.

    Za izvedbo in dokončanje spletnega nakupa obdelujemo naslednje osebne podatke: naziv, ime, priimek, ulica, hišna številka, nadstropje, dodatni naslov, poštna številka, kraj, država, telefon, faks, e-naslov in št. XXXL kartice ugodnosti, če jo imate.

    Poleg posredovanih podatkov obdelujemo še podatke o načinu plačila, naročenih izdelkih, znesku nakupa, načinu dostave in stanju točk na vaši kartici zvestobe, če jo imate.

    Podatke obdelujemo le za namen obdelave vašega naročila, kot so dokončanje in potrditev naročila, dostava naročenih izdelkov, reševanje reklamacij in za drugo, z nakupom povezano komunikacijo.

    V ta namen se lahko z vašimi podatki seznanijo tudi tretje osebe, ki vaše podatke obdelujejo kot naši pogodbeni obdelovalci ali samostojni upravljavci podatkov.

    Če pri nakupu kot način prevzema izberete dostavo, bomo vaše podatke, ki so potrebni za dostavo, posredovali poslovnim partnerjem, ki bodo v našem imenu dostavili blago.

    Če kupljeno blago plačate s kreditno kartico ali preko računa PayPal, boste preusmerjeni na spletno stran upravitelja plačilnih sistemov za upravljanje plačil, ki so samostojni upravljavci vaših podatkov, ki jih posredujete za namen izvedbe plačila. Do podatkov, ki jih posredujete za ta namen, Lesnina ne dostopa.
  4. Ob nakupu v naših poslovalnicah
    Če ste v kateri izmed naših poslovalnic opravili nakup pohištva večje vrednosti, ki ni na zalogi, se o vas na podlagi pogodbe (6/1(b) GDPR) za namen izvedbe naročila obdelujejo:
    • podatki, ki nam jih posredujete: ime in priimek, naslov prebivališča, naslov elektronske pošte, telefonska številka ter
    • podatki, ki jih o vas ustvarimo tekom izvajanja pogodbenih obveznosti: št. pogodbe, predračuna in računa, količina in naziv kupljenega  blaga, znesek nakupa in višina popusta, višina vplačanega zneska, povzetek korespondence v zvezi s kupljenim blagom, kraj dostave, če gre za dostavo, datum prevzema blaga ter podpis.

    Podatki se obdelujejo le za namen izvedbe naročila in za komunikacijo, povezano z nakupom.

  5. Ob podaji zahtevka za reklamacijo

    V primeru, da želite uveljavljati reklamacijo ali želite vrniti kupljeni izdelek preko spleta, se o vas na podlagi pogodbe (6/1(b) GDPR) obdelujejo podatki, ki nam jih posredujete preko obrazca za vračilo: št. TRR računa, banka, pri kateri imate odprt račun, št. artikla, naziv artikla, količina naročenih in vrnjenih artiklov, razlog za vračilo izdelka ter podpis.

    Podatki se obdelujejo le za namen rešitve reklamacije.

  6. Ob prijavi na e-katalog

    V primeru, da se naročite na naše kataloge v elektronski obliki, o vas obdelujemo podatke, ki jih posredujete na spletnem obrazcu: ime, priimek, e-pošta.

    Poleg posredovanih podatkov o vas obdelujemo tudi podatke o času in datumu prijave ter IP naslovu, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta.

    Vaše podatke bomo obdelovalci vse do preklica vašega soglasja.

    Prijava na e-katalog je prostovoljna, od prejemanja katalogov pa se lahko kadarkoli odjavite s klikom na gumb Odjava v vsakokratnem elektronskem sporočilu ali s poslano zahtevo na naslov zasebnost@xxxlesnina.si.
  7. Ob prijavi na e-novice

    Ob prijavi na e-novice se vaši podatki na podlagi vašega soglasja (6/1(a) GDPR) obdelujejo za tiste namene, za katere ste ob prijavi podali soglasje:

    • obveščanje o ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih  [v ta namen obdelujemo podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi: ime, priimek, e-pošta, mobilni telefon],
    • prejemanje prilagojene ponudbe in ugodnosti ob posebnih priložnostih [v ta namen poleg podatkov, ki nam jih posredujete ob prijavi, obdelujemo tudi podatke o obiskanih spletnih straneh upravljavca (če ste se s tem ob obisku spletne strani strinjali) ter podatke o vaših morebitnih preteklih nakupih].

    Za pošiljanje prilagojenih ponudb uporabljano profiliranje, v okviru katerega lahko glede na podatke, ki jih o vas obdelujemo (podatki o nakupih, podatki o obisku spletne strani, starost,..) predvidimo kakšna so vaša pričakovanja in zanimanja ter vam glede na to pošiljamo vam prilagojene e-novice.

    Poleg navedenih podatkov obdelujemo tudi podatek o IP naslovu ter datumu in času prijave na e-novice. Podatki se v te namene obdelujejo vse do vašega preklica.

    Za izpolnitev navedenih namenov, vaše podatke posredujemo zunanjim ponudnikom orodij za trženje, ki vaše podatke obdelujejo v skladu z našimi navodili. Ponudnik orodij za trženje ima svoj sedež v ZDA, kar pomeni, da se vaši podatki iznašajo tudi v tretje države, ki ne zagotavljajo nujno enake stopnje varstva podatkov. Prenos vaših podatkov v ZDA temelji na orodju za zaščito zasebnosti (Privacy Shield), ki služi kot podporni mehanizem za izpolnjevanje zahtev za ustrezno varstvo podatkov, kar pomeni, da se vaši podatki obdelujejo z ustrezno stopnjo varnosti.

    Prijava na e-novice je prostovoljna, od prejemanja novic pa se lahko kadarkoli odjavite s klikom na gumb Odjava v vsakokratnem elektronskem sporočilu ali s poslano zahtevo na naslov zasebnost@xxxlesnina.si.

  8. Ob naročilu XXXL kartice

    Za izvedbo naročila XXXL kartice potrebujemo osebne podatke, ki nam jih posredujete ob naročilu: naziv, datum rojstva, ime, priimek, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, država, telefon, e-pošta, geslo. Podatke obdelujemo za namen izdelave in posredovanja kartice, pošiljanja rojstnodnevnih e-sporočil ter obveščanja o ekskluzivnih ponudbah, ki veljajo le za imetnike kartice.

    Ko postanete imetnik XXXL kartice o vas obdelujemo še podatke o zbranih točkah ter vrednostih opravljenih nakupov, na podlagi katerih vam na kartico pripisujemo dodatne bonuse.

    Podatki se obdelujejo na podlagi splošnih pogojih, ki jih sprejmete ob naročilu kartice (6/1(b) GDPR).

  9. Ob sodelovanju v nagradni igri

    Ob sodelovanju v nagradni igri se o vas obdelujejo osebni podatki, ki nam jih posredujete v obrazcu za sodelovanje. Podatki se obdelujejo le za namen izvedbe nagradne igre, v skladu z vsakokratnimi splošnimi pogoji. V primeru, da je vrednost nagrade višja od 42 evrov, moramo za izpolnitev zakonske obveznosti od nagrajencev pridobiti tudi davčno številko in podatke posredovati Finančni upravi RS. Sodelovanje v nagradni igri je prostovoljno, kar pomeni, da se podatki obdelujejo na podlagi vašega soglasja.

 5.) Čas hrambe podatkov

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega se podatki obdelujejo. Po poteku tega časa vaše podatke zbrišemo, uničimo, blokiramo ali anonimiziramo.

V določenih primerih čas hrambe podatkov določa zakonodaja, zato se podatki hranijo tako dolgo, kolikor je to potrebno zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti.

V primeru, da se vaši podatki obdelujejo za namen izvajanja pogodbe, se podatki hranijo ves čas trajanja pogodbenega razmerja ter na podlagi zakonitega interesa še toliko časa, kolikor je mogoče uveljavljati morebitne pravne zahtevke iz naslova pogodbe.

Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica vašega soglasja oziroma do vaše zahteve za izbris podatkov.

6.) Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov naslednje pravice: 

  • pravico do dostopa do podatkov,
  • pravico do popravka in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov,
  • pravico do izbrisa,
  • pravico do omejitve obdelave,
  • pravico do prenosljivosti podatkov ter
  • pravico do ugovora.

Zahtevo za uveljavljanje omenjenih pravic lahko posredujete na elektronski naslov zasebnost@xxxlesnina.si.   

Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve imate pravico, da kadarkoli začasno ali trajno prekličete svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica.

  1. Pravica do dostopa do podatkov
    V okviru pravice do dostopa imate pravico od nas dobiti potrditev ali obdelujemo vaše osebne podatke, zahtevati dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo in dobiti informacije o tem za katere namene se podatki obdelujejo, katere vrste osebnih podatkov, kdo so morebitni uporabniki, koliko časa jih hranimo, v primeru, da smo podatke dobili od druge osebe, tudi podatek o viru podatkov, ter podatek o avtomatiziranemu sprejemanju odločitev. 
  2. Pravica do popravka
    V primeru, da so podatki, ki jih o vas obdelujemo, netočni ali nepopolni, imate pravico zahtevati popravek oziroma dopolnitev podatkov.
  3. Pravica do izbrisa
    V določenih primerih imate pravico doseči, da zbrišemo vaše podatke. To lahko dosežete v naslednjih primerih:
    • Kadar podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani.
    • Kadar prekličete privolitev v obdelavo podatkov in za obdelavo podatkov ne obstaja nobena druga pravna podlaga.
    • Kadar ste uveljavili pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa.
    • V primeru nezakonite obdelave osebnih podatkov.
  4. Pravica do omejitve obdelave
    V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate tudi pravico, da zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov, v okviru katere začasno prenehamo z obdelavo vaših osebnih podatkov če:
    • Oporekate točnosti podatkov.
    • Je obdelava nezakonita ter namesto izbrisa podatkov zahtevate omejitev uporabe podatkov. 
    • Podatkov za namene obdelave več ne potrebujemo, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
    • Ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo podatkov.
  5. Pravica do prenosljivosti podatkov
    Kadar vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi soglasja ali pogodbe z avtomatiziranimi sredstvi imate pravico, da prejmete svoje osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter jih posredujete drugemu upravljavcu.

7.) Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Če menite, da z obdelavo osebnih podatkov kršimo določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti tudi pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu na naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si.

8.) Avtomatizirano sprejemanje odločitev in profiliranje

Profiliranje se izvaja le v primeru prijave na pošiljanje prilagojenih ponudb. V drugih primerih obdelave podatkov se profiliranje in avtomatizirano sprejemanje odločitev ne izvaja.

9.) Iznos podatkov v tretje države

Vaši podatki se hranijo in obdelujejo na območju EU, razen v primeru, ko se prijavite na e-novice. V tem primeru za pošiljanje novic uporabljamo orodje ponudnika, ki ima svoj sedež v ZDA, kar pomeni, da se podatki hranijo tudi v podatkovnih centrih izven EU. Izbrani ponudnik kljub prenosu podatkov izven EU zagotavlja ustrezno raven varstva podatkov, saj prenos podatkov v ZDA temelji na orodju za zaščito zasebnosti (Privacy Shield), ki službi kot podporni mehanizem za izpolnjevanje zahtev za varstvo podatkov pri prenosu.

10.) Drugi uporabniki osebnih podatkov

Lesnina lahko nekatere vaše podatke, skladno z namenom obdelave, posreduje pogodbenim obdelovalcem podatkov, ki podatke obdelujejo v imenu upravljavca, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika ter naslov za dostavo in telefonsko številko). Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.

Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen v kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti.

11.) Viri pridobivanja osebnih podatkov

V večini primerov podatke, ki jih o vas obdelujemo, posredujete vi sami. V primeru, če pri spletni trgovini izberete kartični način plačila, nam ponudniki plačilnega sistema posredujejo podatek o tem, ali je bilo plačilo uspešno izvedeno, pri čemer nam ne razkrijejo vaše številke bančnega računa.

12. ) Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako pa bomo s tem seznanili tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Piškotki

Piškotki se uporabljajo, da se omogoči učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto. Piškotki so majhne datoteke, ki koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu, saj omogočajo prepoznavanje uporabnika in analizo njegove uporabe spletnega mesta.

Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z dovoljenjem uporabnika. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

Večina piškotkov, ki se uporablja, se po seji brskalnika samodejno izbrišejo ("sejni piškotki"). Sejni piškotki se uporabljajo npr. da se uporabniku ponudi funkcija nakupovalnega vozička na več straneh. Poleg tega se uporabljajo tudi piškotki, ki ostajajo po seji na trdem disku uporabnika. Pri naslednjem obisku se samodejno zazna, da je uporabnik že bil na spletnem mestu in katerim vnosom in nastavitvam daje prednost.

Ko uporabnik odpre spletno mesto xxxlesnina.si, so s pomočjo piškotkov zajeti naslednji podatki: datum in ura priklica shranjenih podatkov, ime priklicane spletne strani, ID seje Referrer-URL (URL vira, s katerega je uporabnik prišel na spletno stran xxxlesnina.si), količina prenesenih podatkov, izdelek in različica informacije uporabljenega brskalnika.

Analize internetnih storitev

Google Analytics

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na računalniku uporabnika in omogočajo analizo uporabnikove uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Ponudnik je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu ponudnika uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za ponudnika sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za ponudnika zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da naloži in namesti vtičnik za brskalnik.

Webtrekk

Za statistično ovrednotenje spletnega mesta ponudnik uporablja tehnologije podjetja Webtrekk GmbH, Boxhagener Str. 76-78, 10245 Berlin („Webtrekk“). S storitvami podjetja Webtrekk ponudnik zbira statistične podatke o uporabi ponudbe blaga. Podatke uporablja za trajno izboljševanje spletnega mesta in svoje ponudbe. Ponudnik uporablja program za nadzor podjetja Webtrekk, ki mu je organizacija TÜV Saarland podelila certifikat "Preverjeno varstvo podatkov". Preverjena in ocenjena sta bila predvsem vnos in obdelava sledilnih podatkov. Pri uporabi spletnega mesta ponudnik zbira in vrednoti informacije, ki jih posreduje brskalnik uporabnika. To se izvaja tudi s tehnologijo piškotkov in t.i. "pixlov" oz. slikovnih pik, ki so del vsake spletne strani. Pri tem se zbirajo naslednje podatke: zahtevki (ime datoteke, ki je bila zahtevana), vrsta/različica brskalnika, jezik brskalnika, uporabljen operacijski sistem, notranja ločljivost okenca v brskalniku, ločljivost zaslona, uporaba Javascripta, Java vklopljena/izklopljena, piškotki vklopljeni/izklopljeni, barvna globina, URL preusmeritve, IP naslov (izbrisan je takoj po uporabi), čas dostopa, kliki, vrednosti naročila, košarice in anonimne vsebine formularjev (npr. če je bila navedena telefonska številka ali ne). Neposredna povezava do neke osebe je vedno izključena. Tako zbrani podatki služijo izdelavi anonimnih profilov, ki so osnova za spletno statistiko. Podatkov, ki so brez neposredne potrditve prizadetega zbrani s tehnologijami Webtrekk, se ne uporablja za osebno identifikacijo uporabnika spletnega mesta in se jih nikoli ne združi s podatki o nosilcu psevdonima. Pridobivanju in shranjevanju podatkov z Webtrekkom se lahko vsak trenutek ugovarja na povezavi www.webtrekk.com. S potrditvijo povezave se na nosilcu podatkov shrani t.i. Opt-Out-piškotek. Ta piškotek ima veljavnost 5-ih let. Z brisanjem vseh piškotkov na računalniku uporabnika se izbriše tudi ta Opt-Out-piškotek, zato je potrebno za vsak prihodnji ugovor anonimnemu pridobivanju podatkov z Webtrekkom ponovno shraniti omenjeni Opt-Out-piškotek. Opt-Out-piškotek se shrani z brskalnikom in na računalnik. Če se spletno mesto obiskuje z različnimi računalniki ali brskalniki, je potrebno Opt-Out- piškotek aktivirati v vseh brskalnikih ali računalnikih, ki se uporabljajo.

Mouseflow

Spletno mesto uporablja Mouseflow, orodje za analizo uporabe internetne strani, podjetja Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kopenhagen, Dänemark, s katerim se snemajo naključno izbrani posamezni obiski strani (samo z anonimnim IP naslovom). S tem orodjem se analizira interakcija uporabnika in internetne strani. To orodje ne shranjuje in ne posreduje osebnih podatkov. Analizo lahko uporabnik onemogoči na vseh internetnih straneh, ki uporabljajo storitve orodja Mouseflow. To lahko stori preko povezave: www.mouseflow.com.

Uporaba družbenih programskih dodatkov (vtičnikov družbenih omrežij)

Facebook

Na spletnem mestu se uporablja t.i. vtičnike („Plugins“) družbenega omrežja Facebook, ki jih upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Vtičniki so označeni z logotipom Facebooka ali dodatkom „Facebook vtičnik za družbeno omrežje“ oz. „Facebook Social Plugin“. Pregled vtičnikov Facebook in njihov videz je mogoče najti na povezavi: Facebook plugins. Z uporabo spletnega mesta, ki vsebuje takšen vtičnik, vzpostavi brskalnik uporabnika neposredno povezavo s Facebookovimi strežniki. Facebook prenese vsebino vtičnika neposredno v brskalnik uporabnika in ga vključi v spletno stran. S tem vključevanjem prejme Facebook informacijo, da je brskalnik uporabnika priklical pravilno stran spletnega mesta, četudi uporabnik ne poseduje Faceboook profila ali v trenutku uporabe ni vpisan v svoj račun na Facebooku. To informacijo (vključno z naslovom IP) posreduje brskalnik na Facebookov strežnik v ZDA in ga tam shrani. Kadar uporabnik uporablja vtičnik in npr. klikne na gumb "Všeč mi je" ali napiše komentar, potem se ta informacija prav tako prenese neposredno na Facebookov strežnik, kjer se shrani. Informacije se prav tako objavijo na Facebook profilu, da jih lahko vidijo uporabnikovi Facebook prijatelji. Več o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in njihovi nadaljnji obdelavi in uporabi na Facebooku, kakor tudi o pravicah in možnostih nastavitve zaščite zasebnosti, si uporabnik lahko prebere v Facebookovih nasvetih za varstvo podatkov. Kadar uporabnik ne želi, da se podatki, ki jih Facebook pridobi na spletnem mestu, zapišejo na Facebook računu uporabnika, mora biti uporabnik pred obiskom spletnega mesta odjavljen s svojega računa na Facebooku. Nalaganje Facebook vtičnika lahko uporabnik prepreči tudi s programskim dodatkom za svoj brskalnik, npr. „Facebook Blocker".

Izvajanje politike zasebnosti

Ponudnik ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine in spletnega mesta. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. Uporabnik lahko svojo registracijo iz spletne trgovine prekliče tako, da preklic registracije sporoči pisno na naslov zasebnost@xxxlesnina.si. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, zato priporočamo, da spremljate to stran. Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.xxxlesnina.si in velja od 25. maja 2018 dalje.