€ 14,99
Ekonom lonci
accessibility.listing.screenReader.filterbar
22 izdelkov
22 izdelkov
€ 129,99
VLOŽEK ZA KUHANJE NA SOPARI jeklo
Joseph Joseph
€ 29,99
€ 31,99
€ 229,99
€ 179,99
€ 199,99
€ 219,99
€ 199,99
€ 259,99
TESNILNI OBROČ
Fissler
€ 29,99
TESNILNI OBROČ
Fissler
€ 15,‒
€ 209,99
€ 49,99
Število prikazanih izdelkov: 22 od 22
Čeprav so bili ekonom lonci oz. lonci na pritisk pogostejši v kuhinjah naših babic, so tudi danes izredno priljubljeni. Še posebej radi jih uporabljajo vrhunski chefi, saj izjemno skrajšajo čas priprave hrane. Poleg tega pa so danes še veliko bolj varni, kot so bili nekoč.
Prav zaradi tega ste lahko prepričani, da bo ekonom lonec odlična pridobitev tudi za vas. Nedeljska juha bo skuhana mnogo hitreje, z njim pa boste lahko pripravili še številna druga živila.
Prav zaradi tega ste lahko prepričani, da bo ekonom lonec odlična pridobitev tudi za vas. Nedeljska juha bo skuhana mnogo hitreje, z njim pa boste lahko pripravili še številna druga živila.
Ekonom lonec poskrbi, da je hrana pripravljena mnogo hitreje
Vsi vemo, da je hrana v loncu na pritisk pripravljena mnogo hitreje, a zakaj?
Ekonom lonec je opremljen s posebnim pokrovom, ki vpliva na to, da pritisk znotraj lonca naraste, kar v njem kuhamo, pa se tako kuha pod večjim pritiskom. Prav pritisk je tisti, ki poskrbi, da voda ne zavre takoj, ko temperatura pride do 100 °C, ampak kasneje. V večini vrst loncev na pritisk se to zgodi šele pri 120 do 125 °C, tako se hrana tudi kuha pri višjem vrelišču. Prav to je razlog, da se le-ta skuha prej.
Poleg tega v ekonom lonec ni potrebno naliti veliko vode, hrana se tako kuha praktično v sopari. Posledično obdrži lepšo barvo, po kuhanju pa je še vedno polna vitaminov in okusa.
Ekonom lonec je opremljen s posebnim pokrovom, ki vpliva na to, da pritisk znotraj lonca naraste, kar v njem kuhamo, pa se tako kuha pod večjim pritiskom. Prav pritisk je tisti, ki poskrbi, da voda ne zavre takoj, ko temperatura pride do 100 °C, ampak kasneje. V večini vrst loncev na pritisk se to zgodi šele pri 120 do 125 °C, tako se hrana tudi kuha pri višjem vrelišču. Prav to je razlog, da se le-ta skuha prej.
Poleg tega v ekonom lonec ni potrebno naliti veliko vode, hrana se tako kuha praktično v sopari. Posledično obdrži lepšo barvo, po kuhanju pa je še vedno polna vitaminov in okusa.
Vedno izberite visoko kakovosten lonec na pritisk
Ko boste kupovali ekonom lonec, poskrbite, da boste izbrali kakovostnega. Samo tako vam bo lahko služil dolga leta, hrana v njem bo zdrava in okusna, kuhanje v njem pa varno.
Ena od izjemno kakovostnih blagovnih znamk je znamka posode WMF. WMF ekonom lonec lahko v Lesnini dobite v številnih različicah. Vse različice so narejene iz različnih vrst visoko kakovostnega nerjavečega jekla in primerne za vsa kuhališča. WMF ekonom lonce pa lahko kombinirate tudi z različnimi vložki za kuhanje na sopari. Na voljo so tudi tesnilni obroči.
Poleg WMF ekonom loncev, boste v Lesnini našli tudi druge kakovostne blagovne znamke loncev na pritisk. Še dve od izjemno kakovostnih blagovnih znamka sta Fissler in Tefal. Tudi te ekonom lonce je mogoče kombinirati z različnimi vložki za kuhanje na sopari.
Ena od izjemno kakovostnih blagovnih znamk je znamka posode WMF. WMF ekonom lonec lahko v Lesnini dobite v številnih različicah. Vse različice so narejene iz različnih vrst visoko kakovostnega nerjavečega jekla in primerne za vsa kuhališča. WMF ekonom lonce pa lahko kombinirate tudi z različnimi vložki za kuhanje na sopari. Na voljo so tudi tesnilni obroči.
Poleg WMF ekonom loncev, boste v Lesnini našli tudi druge kakovostne blagovne znamke loncev na pritisk. Še dve od izjemno kakovostnih blagovnih znamka sta Fissler in Tefal. Tudi te ekonom lonce je mogoče kombinirati z različnimi vložki za kuhanje na sopari.
Klasični ali električni lonec na pritisk?
Ekonom lonec je mogoče dobiti v klasični ali električni različici. Klasični ekonom lonci so nekoliko cenejši, vendar iz njih uhaja para, zato je pri njihovi uporabi potrebno nekoliko bolj paziti.
Električni lonci na pritisk pa imajo zaslon, s pomočjo katerega lahko izberete program kuhanja. Ob koncu priprave se lonec izklopi sam. Ker električni lonec na pritisk ne spušča nobene pare, je še toliko bolj varen.
Električni lonci na pritisk pa imajo zaslon, s pomočjo katerega lahko izberete program kuhanja. Ob koncu priprave se lonec izklopi sam. Ker električni lonec na pritisk ne spušča nobene pare, je še toliko bolj varen.
Kako uporabljamo ekonom lonce?
Ko boste kuhali živila v ekonom loncu, jih ne utopite v vodi. Takšen lonec namreč potrebuje le do 3 dcl vode. Vanj najprej nalijte vodo, nato pa ga napolnite z živili. Ko boste izbirali velikost lonca na pritisk, ne pozabite, da ga med kuhanjem ne smete napolniti v celoti, ampak največ do 2/3 skupaj z vodo, pa še to takrat, ko kuhate živila, ki med pripravo ne nabreknejo preveč. Temu prilagodite želeno velikost.
Ko lonec napolnite, ga zaprite in na operativnem ventilu izberite pritisk, ki je potreben za kuhanje posameznega živila. Zaprtega postavite na štedilnik, tega pa nastavite na najvišjo moč toplote. Ko iz lonca na pritisk začne uhajati para, jakost zmanjšajte na minimum.
Kuhajte toliko časa, kot je napisano v navodilih za uporabo. Čas priprave je odvisen od posameznega živila. Ko boste s kuhanjem zaključili, pa izklopite štedilnik, vendar lonca še ne odprite takoj. Hrana naj v njem nekaj minut počiva.
Šele po počivanju, sprostite pritisk in iz ekonom lonca vzemite živila. Ta lahko postrežete takoj ali jih še dodatno obdelate, odvisno od živil in želja.
Ko lonec napolnite, ga zaprite in na operativnem ventilu izberite pritisk, ki je potreben za kuhanje posameznega živila. Zaprtega postavite na štedilnik, tega pa nastavite na najvišjo moč toplote. Ko iz lonca na pritisk začne uhajati para, jakost zmanjšajte na minimum.
Kuhajte toliko časa, kot je napisano v navodilih za uporabo. Čas priprave je odvisen od posameznega živila. Ko boste s kuhanjem zaključili, pa izklopite štedilnik, vendar lonca še ne odprite takoj. Hrana naj v njem nekaj minut počiva.
Šele po počivanju, sprostite pritisk in iz ekonom lonca vzemite živila. Ta lahko postrežete takoj ali jih še dodatno obdelate, odvisno od živil in želja.