Ponve

accessibility.listing.screenReader.filterbar

7 izdelkov

7 izdelkov
Število prikazanih izdelkov: 7 od 7

S temi ponvami uspe vsak recept

Brez njih pri kuhanju ne gre, zato se v vsakem gospodinjstvu najde več kot le eno: govora je o ponvah. Tako raznoliki kot so materiali, iz katerih so ponve narejene, tako raznoliki so tudi nameni za katere se uporabljajo. Tukaj vam bomo povedali, katere posebne vrste ponev obstajajo in na kaj morate paziti, ko izbirate ponve za svojo kuhinjo.

Prava ponev za vsako jed

Profesionalni kuharji imajo v svojih kuhinjah številne ponve ter za vsako jed in vsako kuhalno ploščo uporabljajo drug material. Za originalne dunajske zrezke bo najboljša ponev iz nerjavečega jekla brez premaza, za tajske okuse izberite vok, zrezki bodo enako okusni kot na žaru le v žar ponvi s premazom, ribe pa naj se do ravno prave stopnje zapečenosti spečejo v posebni ponvi za ribe.

Na splošno velja: za začetno hitro pečenje na visoki temperaturi so idealne robustne ponve iz nerjavečega jekla brez premaza. Za vse, kar se ne sme prijeti, na primer jajce na oko ali riba, pa so prava izbira ponve s premazom. Emajlirane ponve so idealne za pečen krompir in švicarski rösti ter se odlično obnesejo na indukcijskih kuhalnih ploščah, žal pa se nanje prijema hrana.

V nadaljevanju boste našli pregled klasičnih vrst ponev ter njihove posebne lastnosti, oziroma posebne lastnosti materiala, iz katerega so narejene.
Preskoči odsek

Ponev za pečenje: klasika

Vsestranska ponev za vsakodnevno uporabo. Te ponve so na voljo v standardnih velikostih od 20 do 32 cm. Ponve s premazom ali brez lahko glede na njihov namen uporabljate tako na indukcijski kuhalni plošči kot tudi na običajnih štedilnikih.
Žar ponev za ljubitelje zrezkov

Žar ponev za ljubitelje zrezkov

Idealna za popoln kos mesa. Žar ponve imajo rebrasto dno, so kvadratne oblike in velike približno 25 x 25 cm. Večinoma so te ponve oplemenitene s kakovostnim premazom, ki zdrži tudi visoke temperature.
Ponev za ribe za poznavalce rib

Ponev za ribe za poznavalce rib

Ponve za ribe lahko zaradi njihove edinstvene ovalne oblike takoj prepoznate. Večina ponev za ribe s premazom je namreč dovolj velikih, da se lahko riba v njih speče cela. Za nežno pripravo ribe v ponvi priporočamo, da poleg ponve kupite tudi pokrov.
Preskoči odsek
Ponev za dušenje: sočen okus

Ponev za dušenje: sočen okus

Ponve za dušenje so odlične za vse, ki mesu in zelenjavi pustijo čas, da se počasi skuhata. Stene ponve za dušenje so višje, da je tako na voljo dovolj prostora za ustrezno količino »tekočine za dušenje« za tradicionalne jedi, kot sta dušena goveja pečenka ali goveja rulada. Pokrovi in ročaji kakovostnih ponev za dušenje so večinoma primerni tudi za pečico.
Vok: azijska kuhinja

Vok: azijska kuhinja

Voki s premerom 26 cm do 36 cm so na voljo z ali brez pokrova. Poleg tega je voku pogosto priložena dodatna rešetka za japonsko tempuro. Voki so več kot odlični za to, da v njih na visoki temperaturi popečete meso ali zelenjavo, saj so zelo obstojni na vročino.
Ponev za palačinke: za sladico

Ponev za palačinke: za sladico

Ponve za palačinke imajo večinoma premer približno 25 cm. Zanje sta značilna zelo nizek rob in premazana površina. Nizek rob je idealen za pripravo palačink, ki iz te ponve kar zdrsnejo.
Ponev za serviranje

Ponev za serviranje pritegne poglede

Ponve za serviranje lahko prepoznamo po dveh ročajih in ekstra visokem robu. Te posebne ponve prepričajo s svojim videzom, zaradi katerega zbudijo pozornost tudi, ko jih postavite na jedilno mizo. Ročaji kakovostnih ponev za serviranje s premazom so obstojni na vročino, zato lahko te ponve postavite tudi v pečico.

Kako lahko ugotovim ali je moja ponev primerna za indukcijske kuhalne plošče?

Preskoči odsek
Induktion symbol


Da bi lahko ponve uporabljali na indukcijskem štedilniku, morajo te imeti magnetno dno. Ali je temu tako se ne da vedno ugotoviti že na pogled. Prepričajte se, da je na izdelku ali na embalaži ustrezen piktogram.

Ponve iz čistega aluminija niso primerne za indukcijske štedilnike, ponve iz nerjavečega jekla z ustreznim dnom pa so – nasprotno - odlične. Tudi emajlirani izdelki podjetij Silit ali Riess so načeloma primerni za indukcijo, ker se pri izdelavi uporabljeno ogljikovo jeklo izjemno dobro odziva na ustvarjena magnetna polja. 

Po ponve v Lesnino!

Od tradicionalne ponve iz litega železa do moderne ponve za indukcijsko kuhalno ploščo: Lesnina nudi veliko izbiro ponev za vsako kuhalno ploščo in vsako jed.

Z ustreznimi ponvami vam bo uspelo vse. Lahko boste popekli zrezek ali profesionalno obračali palačinke. Kakovostni izdelki proizvajalcev, kot so WMF, homeware professional, Stoneline, Fissler, Riess, Silit, Kelomat ali Tefal zagotavljajo dolgoročen užitek ob kuhanju in okusne rezultate. Če boste ponev kupili na spletu, lahko izkoristite tudi udobno dostavo prek pošte k vam domov.