Morda se sliši zahtevno, v resnici pa je dimljenje s pravimi pripomočki povsem enostavna naloga, ki se je lahko lotite sami, ne glede na to, na kakšnem žaru pečete. Potrebujete le pribor za dimljenje smoker Starter Kit, s katerim boste oplemenitili izbrane jedi z vonjem po vašem izboru.
Kako? Pelete ali čips za dimljenje namočite v vodo in z njimi napolnite 'smoker'. Postavite ga na rešetke plinskega žara ali žara na oglje in žar segrejte na nižjo temperaturo, da se vonja enakomerno porazdeli znotraj površine za peko.
Vonj po javorju ali višnji? Oba sta pravi izbor za dimljenje svinjskega mesa in rib. Ameriški oreh se odlično poda k slanini in govedini. Ribe in perutnino obogati sandalovina oziroma cedra, iz katere so narejene
deske za dimljenje. Na njih se bo hrana prepojila z vonjem, ki bo navdušil tudi bolj prefinjene okuse.